fbpx

Javítások, karbantartások

Javítási feltételek, tájékoztató

Célunk, hogy a javításra leadott szemüveg jól használható, esztétikus legyen.

A javítás során azonban a szemüveg esztétikailag megváltozhat, (forrasztás helyén elszíneződhet), rejtett hibákra bukkanhatunk, amik esetleg már nem, vagy csak  jelentős többletköltség árán javíthatók. Ezek az előre nem látható hibák, események csak a szemüveg szétszerelése során válnak nyilvánvalóvá. Ezért a leadott szemüvegek javítására felelőséget nem vállalunk, a javítás során keletkezett újabb hibákat csak térítés ellenében javítjuk.

Igyekszünk, hogy minél előbb visszakaphassa szemüvegét. A javítási határidő függ az alkatrészellátástól, és a javítóműhely kapacitásától. A várható határidőt a munkalapon feltüntetjük, változás esetén telefonon értesítjük a megrendelőt.

Bizonyos esetekben csak hozzávetőleges árat tudunk a javítás átvételekor mondani, változás esetén  egyeztetünk a megrendelővel.

Alkatrészek

Kisebb javításokat, csavarpótlást, orrtámasz cserét, szemüveg beállítást, ultrahangos szemüvegtisztítást helyben végezzük üzleteinkben.

Karbantartás

Ma már a szemüvegek, több mint 90 százaléka valamilyen műanyaglencséből készül. Kis odafigyeléssel megoldható, hogy értékes szemüvegünk ne károsodjon.

Tisztán tartás:
Szárazon nem szabad hozzányúlni! Ha poros, csak lefújni szabad róla port, nem megtörölni addig, míg, vízzel le nem mossuk róla a szennyeződést.
Ujjlenyomat vagy zsírfolt eltávolítására, semmilyen általános háztartási tisztítószert nem szabad használni mert, agresszív anyaguk károsíthatják lencsék alapanyagát és felületkezelő rétegeit.
A szemüvegekhez kifejlesztett lencsetisztító spayt, használjunk. A spray használata, bizonyos ideig páramentesítő hatást is biztosít a fizikai törvényszerűségek határain belül.

Hidegről, meleg, nagy páratartalmú helyiségbe lépve, csak bizonyos különleges alapanyagú lencsék maradnak páramentesek.

A lemosott és spray-vel kezelt lencsék törlésére, mikroszálas alapanyagú szemüvegtörlő kendő az ideális.

Csak a teljesen pormentes felületű lencsét szabad törölni! Ha por vagy kvarc szemcse van a lencsén, vagy a tisztító kendőn, megsérthetjük vele a lencsét.

A tisztító kendőt és a szemüveget célszerű kemény tokban tartani. A puha tokban csak porosodik és deformálódik a szemüveg. A tisztítókendőt időközönként ki kell mosni.

Erősebb szennyződések eltávolításához kérje segítségünket, speciális ultrahangos tisztitó berendezéssel könnyen, sérülésmentesen megoldhatjuk a szemüvegek tisztítását!

Nem tesz jót szemüvegünknek, ha hajpántként használjuk.

Az autóban hagyott, vagy szaunában használt szemüveg, 90 fokra is felmelegszik, ami mesterséges öregítési folyamatot indít el, amitől a lencse zsugorodik, felületkezelése sérül.