fbpx

Tartozékok és kiegészítők

Tisztán tartás

Szárazon nem szabad törölni a lencséket! Ha poros, csak lefújni szabad róla port, nem megtörölni addig, míg, vízzel le nem mossuk róla a szennyeződést.
Ujjlenyomat vagy zsírfolt eltávolítására, semmilyen általános háztartási tisztítószert nem szabad használni mert, agresszív anyaguk károsíthatják lencsék alapanyagát és felületkezelő rétegeit.
A szemüvegekhez kifejlesztett lencsetisztító spayt, használjunk. A spray használata, bizonyos ideig páramentesítő hatást is biztosít a fizikai törvényszerűségek határain belül.

Hidegről, meleg, nagy páratartalmú helyiségbe lépve, csak bizonyos különleges alapanyagú lencsék maradnak páramentesek.

A lemosott és spray-vel kezelt lencsék törlésére, mikroszálas alapanyagú szemüvegtörlő kendő az ideális.

Csak a teljesen pormentes felületű lencsét szabad törölni! Ha por vagy kvarc szemcse van a lencsén, vagy a tisztító kendőn, megsérthetjük vele a lencsét.

Erősebb szennyződések eltávolításához kérje segítségünket, speciális ultrahangos tisztitó berendezéssel könnyen, sérülésmentesen megoldhatjuk a szemüvegek tisztítását!

A szemüvegek váltogatásánál nagy segítségünkre lehet egy szemüvegtartó lánc is, hogy mindig kéznél legyen az épp szükséges darab. Sportoláshoz a fejpántokat javasoljuk a fixen tartás érdekében.

A szemüvegek élettartamát növelhetjük azzal is, hogy a számukra legmegfelelöbb módon szállítjuk, tároljuk, a formájukhoz jól illő kemény tokban.